воскресенье, 24 апреля 2016 г.

                                           

                                                 Великдень


   Великдень – найбільше християнське свято. Цей день має ще одну назву – Пасха.
   Є багато свят, які люблять зустрічати українці. Але одним з головних є весняне свято – Великдень. Це світле і добре свято несе з собою віру, надію і любов.




   Великдень відноситься до тих свят, дата яких змінюється кожного року, визначеної не має. Зазвичай він відзначається не раніше 4 квітня та не пізніше 8 травня. У перекладі з давньоєврейської мови «Пасха» – «проходження повз, позбавлення». Інші назви цього свята: Світле Воскресіння, Христов день. За переконанням православних віруючих, Великдень пов'язаний з воскресінням Ісуса Христа, а отже, символізує перемогу добра над злом і світла над пітьмою.

   Христове Воскресіння стало своєрідним свідченням того, що Ісус Христос – це істиний Спаситель, оскільки він переміг смерть, воскреснувши. І цим він дав надію всім віруючим людям, власне, зробив людей переможцями смерті, адже, відповідно до заповідей Святого письма, кожна людина протягом праведного свого земного життя може заслужити право на власне безсмертя.
 
   Як правило на Великдень випікають хліб, який є символом цього свята.

   Велікодній хліб нараховує тисячі років історії, а ще більше існує рецептів його приготування. Проте незмінним залишається одне: Паску готують з найякіснішого пшеничного борошна. 
   Борошно є основою випічки, тож його вибір для Великодньої святкової Паски особливо важливий. Обираючи якісний продукт варто звернути увагу на колір, якість помолу.

   Пропонуємо Вам рецепт найсмачнішої Великодньої паски 
                                    Вам знадобляться наступні продукти:

 1.Борошно пшеничне  1 500 м
2.Дріжджі 100 г
3.Молоко 600 г
4.Цукор 400 г
5.Яйця 10 шт.
6.Сметана 150 г
7.Масло вершкове 400 г
8 Родзинки
9. Ваніль
10. Сіль

   Для опари в 100 г молока розчинити всі дріжджі, додати 50 г цукру та 50 г борошна і поставити в тепле місце на 25-30 хвилин. Тим часом:

 • замочити родзинки;
• розчинити у теплому молоці весь цукор, додати дрібку солі та ваніль;
• розділити 10 яєць на жовтки та білки;
• розтопити вершкове масло.

   Коли опара підійде, додати до неї молоко з цукром, борошно, яєчні жовтки та сметану. Вимішане тісто (воно почне відлипати від рук) поставити у тепле місце доти, доки воно не збільшиться в об
ємі у 2 рази. Заповнити форми для випікання на 2/3, дати тісту підійти ще раз та випікати в духовій шафі за температури 150 градусів протягом 30-40 хвилин. Яєчні білки, що залишились, збити з цукром та прикрасити верхівки пасок.


                                              
                                                  Смачного! Великоднем
Вас вітає ресторан Узвар!


Комментариев нет:

Отправить комментарий