воскресенье, 6 марта 2016 г.

Вітаємо з Масляною


Великий піст, який передує православному святу Великодня, розпочинається на наступний день після Масниці. Саме тому «масляний тиждень» називають ще і підготовкою до 40-денного посту.


Масляний тиждень воістину народне торжество зустрічі весни. Перед тим, як увійти у Великий піст, люди прощаються із зимою, радіють першим погожим дням, випікаючи традиційні млинці, і готуються до очищення душі і тіла.

Перед майбутнім постом в масляний тиждень панував достаток найрізноманітніших смаколиків, головними з яких традиційно булимлинці. Пекли їх на масляному тижні щодня, а особливо багато їх готували, починаючи з четверга.
Різноманітні рецепти млинців були таємницею кожної господині і передавалися через покоління. У кожної газдині були свої фірмові інгредієнти, але в основному, млинці пеклися на основі пшеничного, вівсяного або кукурудзяного борошна. У тісто додавали різні продукти: вершки, масло, яблука, ікру, гарбуз або картоплю.



До Вашої уваги самі звичайні млинці 

Інгредієнти:
  • молоко - 750 мл. 
  • дріжджі - 25 г (або 3 ч. ложки сухих) 
  • цукор - 2 ст. ложки 
  • яйце - 3 шт.
  • вершкове масло - 100 г.
  • борошно - 350-400 г. 
  • сіль - 0,5 ч. ложки.



Приготування:

У тепле (але не гаряче) молоко додати дріжджі, цукор і половину борошна, перемішати. Поставити в тепле місце і дати добре піднятися (опара повинна збільшитися про обсягом приблизно в два рази). Тим часом відокремити білки від жовтків. Білки поставити в холодильник, а жовтки розтерти з маслом. Додати в опару, що підійшла, перемішати, посолити, всипати решту борошна - так, щоб тісто вийшло не дуже густим. Поставити в тепле місце ще на 1 годину. За цей час тісто потрібно кілька разів перемішувати - кожен раз, коли підніметься, і давати підніматися знову. В кінці додати збиті білки. Якщо тісто дуже густе, можна долити трохи теплого молока.


Млинці випікати на гарячій сковороді, подавати зі сметаною або будь-якою начинкою.



Насолоджуйтесь найсмачнішими млинцями  у нас в ресторані «Узвар»


Комментариев нет:

Отправить комментарий